Project Description

Пісок для пожежогасіння

Пісок для пожежогасіння – найкращий засіб на початковому етапі займання.

Первинні засоби з пожежогасіння необхідні для того, щоб запобігти поширенню полум’я за межі вогнища загоряння і щоб локалізувати вогонь. Часто шляхом використання підручних засобів вдається в лічені хвилини загасити загоряння і немає потреби викликати пожежні розрахунки та використовувати автоматичні системи пожежогасіння. Нумо розгляньмо докладніше, коли може використовуватися пісок і який ефект він дає.

пісок для пожежогасіння

Пісок для пожежогасіння використовується як тверда сполука. Ви спитаєте мене, чому саме пісок? А все через те, що пісок має наступні протипожежні властивості:

  • з легкістю вбирає у себе легкозаймисту рідину;
  • суттєво знижує температуру предмета, що палає;
  • сприяє припиненню пожежі, перекриваючи доступ кисню;
  • перешкоджає виділенню горючих газів;
  • ефективно гасить електроприлади, які знаходяться під напругою.

Застосування піску

Пісок застосовується для ліквідації загорянь і невеликих вогнищ пожежі, у випадках коли горять легко займисті рідини та речовини. Пісок пов’язує їх і перешкоджає їх розтіканню, а отже не дає пожежі пошириться.

Принцип гасіння пожежі з використанням піску простий – гасіння проводиться накиданням піску в зону загоряння. Внаслідок чого відбувається ізоляція полум’я і перекривається доступ кисню.

Де потрібно зберігати пісок для гасіння пожежі?

В будівлях офісів, лабораторіях, підприємствах встановлюють протипожежні щити, в яких повинні зберігатися вогнегасники, шланги, відра, багри й лопати. Коли виникає пожежа, є можливість миттєво відреагувати скориставшись засобами пожежогасіння, які допоможуть засипати осередки. Пісок для пожежогасіння зберігається в спеціально обладнаному для цього ящику. Він повинен бути металевий (товщина не менш ніж 1 мм), та пофарбований у червоний колір. Кількість піску в ящику напряму залежить від площі приміщення, де його треба буде застосовувати. Для підприємства площею 250 м2 необхідно ящик з піском 0.25 м3. Ящик повинен бути герметичний, щоб у нього не потрапляла рідина, бо вологий пісок не сприяє ефективному гасінню хімічних і електричних вогнищ пожежі.

Правила гасіння пожежі піском

Основні два правила гасіння пожежі піском:

  1. Першочергово необхідно засипати край вогнища загоряння, щоб перешкоджати поширенню пожежі. І лише потім засипати центральний осередок загоряння. Шар піску може бути не дуже товстий.
  2. Використовувати при пожежогасінні можна не тільки лопату, але й будь які предмети, якими можна зачерпнути пісок (кусок фанери, дошки, землю, воду тощо).

Не піском єдиним…

У той же час по ефективності пісок значно поступається іншим вогнегасних засобів, зокрема порошковим вогнегасникам. Основною перевагою піску – є те, що у нього доступна ціна, але не варто нехтувати й іншими засобами з протипожежної безпеки.

Якщо вже трапилось таке лихо, як – пожежа, то потрібно швидко викликати службу порятунку 101.

песок для пожаротушения

Запобіжні заходи

Навіть якщо полум’я вдалося погасити власними силами, необхідність у виклику фахівців не зникає, бо вогонь може бути в такому місці, яке не одразу помітно. А це може спричинити ще більше згоряння, з новою силою. Якщо вогонь вже встиг перекинутись на меблі та має велику площу, то гасити його власноруч не варто. У даній ситуації необхідно швидко евакуюватись, бо можна отруїтись димом, що може мати смертельні наслідки. Тому варто пам’ятати, що власноруч можна гасити вогнище лише в тому випадку, коли вогонь тільки зайнявся. Якщо за декілька хвилин не вдається погасити пожежу, варто покинути приміщення та чекати на пожежну службу.

Кварцовий пісок, вироблений нашою компанією, промитий та просушений – ідеально піходить для гасіння пожежу. Його можна використовувати протягом всього року – і влітку, і взимку. Адже пісок містить мімінум вологи, тому не змерзнеться взимку в грудку, яку неможливо взяти лопатою. Купуйте наш кварцовий пісок! Зателефонуйте нам за номером 0676508713 та вкажіть об’єм вашого ящика для піску. Наші менеджери прорахують відповідну кількість мішків. Доставка Новою Поштою!